Denk mee over de toekomst van Someren

Bericht van de gemeente Someren:

Als gemeente zijn we bezig met het opstellen van de omgevingsvisie. Daar komt in te staan wat wij belangrijk vinden in de omgeving waarin we wonen, werken en onze vrije tijd besteden.

De omgevingsvisie nodigt mensen uit om initiatieven te nemen, bijvoorbeeld om woningen te bouwen, het bedrijf uit te breiden of om een recreatievoorziening te starten. De visie geeft in het algemeen aan waar welke mogelijkheden er zijn, maar ook wat daarbij belangrijk is. We gebruiken de omgevingsvisie straks bij het beoordelen van de verschillende initiatieven.

Het gaat dus om een visie van én voor ons allemaal en daarom willen we deze graag samen met u als inwoner opstellen.

 

Om input op te halen is er ondertussen een enquête rondgestuurd, zijn er straatgesprekken geweest in alle dorpen en bijeenkomsten met diverse stakeholders zoals ondernemers, raadsleden, dorps- en wijkraden. Misschien heeft u daar al een bijdrage aan geleverd.

 

Avond omgevingsvisie in elk dorp

In juni vindt er in elk dorp een avond plaats waarin we de opgehaalde informatie over de omgevingsvisie willen delen en checken: Klopt het? Mist u nog iets?

Dit is uw kans om nog input te geven.

 

Data en locaties

  • Donderdag 15 juni 20.00-22.00 uur in de Vurherd te Lierop
  • Dinsdag 20 juni 20.00-22.00 uur in de Einder te Someren-Eind
  • Donderdag 22 juni 20.00-22.00 uur in de Ruchte te Someren (Dorp)
  • Donderdag 29 juni 20.00-22.00 uur in de Bunt te Someren-Heide

 

U mag in uw eigen dorp aansluiten, maar u bent ook van harte welkom op de avonden die we in de andere dorpen organiseren. De inhoud van alle avonden is vergelijkbaar, wel staan we wat uitgebreider stil bij de onderdelen die relevant zijn voor het dorp waar we die avond zijn.

 

Aanmelden

Heeft u vragen, of wilt u zich aanmelden voor de avond, neem dan contact op met communicatie@someren.nl. Aanmelden kan tot een  week van tevoren. Graag erbij zetten naar welke bijeenkomst u komt.

Vind je dit bericht leuk? Deel het dan!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Reacties op dit bericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *